Citroen Empileur
Citroen Empileur
Bodem
900 g | Dip Neutraal | |
90 g | Zeesan Lemon | |
800 g | Kruimeldeeg met Minuta VV |
Bavaroise
250 g | Fruitful Lemon Cream | |
200 g | Zeesan Lemon | |
250 g | water | |
1.000 g | slagroom |
Rolbeslag
500 g | Rolbeslag met Maestro Moscovisch |
Trempeer
125 g | water | |
125 g | Fruitful Lemon Cream |
Decoratie
200 g | Bianca | |
250 g | water | |
200 g | suiker | |
175 g | suiker | |
50 g | Zeesan Lemon |
Afwerking
200 g | Paletta Spray Neutraal |
Werkwijze
Bak het kruimeldeeg goudbruin af.Oventemperatuur: Inschietoven 170°C. Rotatieoven 150°C. Baktijd 17 - 20 minuten.
Direct na het bakken de kruimels even goed doorscheppen en als het koud is nogmaals zodat de kruimels niet te groot worden. Eventueel de kruimels met een rolstok verkleinen.
Verwarm de Dip Neutraal en meng hierdoor de Zeesan Lemon. Voeg de kruimels toe en roer goed door zodat alle kruimels bedekt zijn met de citroencoating. Bedek de Bakplaat alu steel met papier en plaats het RVS frame, stort hierin de kruimelmassa. Verdeel de massa zodat er een egale laag ontstaat, eventueel het geheel (even) in een warme oven plaatsen om het beter te kunnen verdelen.
Meng de Zeesan Lemon, water en Fruitful Lemon Cream tot een gladde massa. Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor. De bavaroise over de gestolde kruimelmassa verdelen en afstrijken met afstrijker 3 cm. Plaats het rolbeslag op de bavaroise en druk deze licht aan. Meng de Fruitful Lemon Cream met het water en verdeel deze trempeer over het rolbeslag.
Bianca en water van ca. 45°C. opkloppen tot een luchtig schuim, voeg het eerste deel suiker toe. Meng het tweede deel suiker met de Zeesan Lemon en voeg dit tot aan de schuim in de eerste versnelling. Klop de totale massa nog ca. 5 minuten in de tweede versnelling. Verdeel de schuim over het rolbeslag en afstrijken met afstrijker 0,5 cm. Tamponeer de bovenzijde met een glaceermes en brand deze af met een brander. Geleer de bovenzijde met Paletta Spray en plaats het geheel in de vriezer.
Bevroren lossen, snijd de gebakjes in de gewenste maat. Maak eventueel gebruik van de meegeleverde snijmal.
Uitkomst 1 frame (50 stuks)