Recepten Recepten

Ciabatta met Panovite Ciabatta

Recept

4.000 g 100 % Panovite Ciabatta *
80 g 2 % gist
2.800 g 70 % water

* Panovite Ciabatta bevat zout!

Ciabatta met Panovite Ciabatta

Werkwijze

Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 60 % water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Kneed het deeg taai af.
Deegtemperatuur 25°C.
Bestrijk de bodem en zijkanten van een plastic rijsbak met olijfolie.
Laat hierin het deeg, onder plastic, 75 minuten rijzen.
Bestrooi een werkbank met een dikke laag roggebloem en stort het deeg op de werkbank.
Bestrooi het deeg royaal met roggebloem en druk het deeg enigszins voorzichtig uit tot een rechthoek van 60 x 90 cm, dikte = circa 3 cm.
Verdeel het deeg in negen banen van 10 cm breed en vervolgens elke baan afzonderlijk in drie gelijke delen (=250 gram).
Trek de deegstukken op een lengte van circa 30 cm en plaats ze op Carlomatten, geperforeerde platen of inschietapparaten.
Narijs 30 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 27 broden van 250 gram.