Ciabatta di Mare met KornPlus 50 MZ
Ciabatta di Mare met KornPlus 50 MZ
Recept
1.500 g | 50 % | KornPlus 50 MZ * | } 100% |
1.500 g | 50 % | tarwebloem | } |
90 g | 3 % | gist | |
1.800 g | 60 % | water |
* Panomix Kornplus bevat zout!
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Met 50% water beginnen en de rest in gedeeltes toevoegen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Deeg laten rijzen in een Ciabattabak.
Rijstijd 60 minuten.
Bestrooi een werkbank met een dikke laag roggebloem en stort het deeg op de werkbank.
Deeg royaal bestrooien met roggebloem en voorzichtig uitdrukken tot een rechthoek van 95 x 36 cm.
Als het deeg ontspannen is, de breedte in 2 gelijke delen verdelen van 18 cm.
Van elk deel banen steken/snijden van 5 cm breed.
Deze iets oprekken en op geperforeerde platen zetten.
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 20 minuten.
Uitkomst 38 ciabatta's.