Chocuore
Chocuore
Recept
2.000 g | Kanomix | |
900 g | boter | |
100 g | ei | |
50 g | water | |
80 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
Vulling
1.000 g | Arabesque Noir 72 | |
2.700 g | water | |
1.000 g | Minuta Vlaairoom |
Afwerking 1
450 g | Bianca | |
900 g | castorsuiker | |
150 g | Zeesan Neutraal | |
450 g | water * |
* ca. 60°C
Afwerking 2
400 g | Paletta Spray Neutraal |
Decoratie
24 st | sinaasappelschijfje (1 st per stuk) | |
24 st | chocoladekrul (1 st per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten. Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.Het deeg uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Drie platen van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 7 mm dik.
De gesmolten Arabesque Noir 72 mengen met het water (50°C), als laatste de Minuta Vlaairoom toevoegen.
3 minuten in de tweede versnelling gladdraaien.
De chocoroom verdelen over de drie gefonceerde platen.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 35 minuten.
Bianca, castorsuiker, Zeesan Neutraal en het water (60°C) 5 minuten in de 3e versnelling opkloppen tot een stevige massa.
Na het afkoelen decoreren met het decoschuim, afschroeien en afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Snijden in 8 stukken van 7,5 cm en decoreren met sinaasappelschijfjes en een chocoladekrul.
Uitkomst 24 stuks