Recepten Recepten

Chocuore

Recept

2.000 g   Kanomix
900 g   boter
100 g   ei
50 g   water
80 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Vulling

1.000 g   Arabesque Noir 72
2.700 g   water
1.000 g   Minuta Vlaairoom

Afwerking 1

450 g   Bianca
900 g   castorsuiker
150 g   Zeesan Neutraal
450 g   water *

* ca. 60°C

Afwerking 2

400 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

24 st   sinaasappelschijfje (1 st per stuk)
24 st   chocoladekrul (1 st per stuk)
Chocuore

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten. Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Drie platen van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 7 mm dik.

De gesmolten Arabesque Noir 72 mengen met het water (50°C), als laatste de Minuta Vlaairoom toevoegen.
3 minuten in de tweede versnelling gladdraaien.
De chocoroom verdelen over de drie gefonceerde platen.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 35 minuten.

Bianca, castorsuiker, Zeesan Neutraal en het water (60°C) 5 minuten in de 3e versnelling opkloppen tot een stevige massa.
Na het afkoelen decoreren met het decoschuim, afschroeien en afgeleren met Paletta Spray Neutraal.

Snijden in 8 stukken van 7,5 cm en decoreren met sinaasappelschijfjes en een chocoladekrul.
                                                                                                                                                                                                                                 Uitkomst 24 stuks