Chocotone
Chocotone
Recept
10.000 g | 100 % | patent tarwebloem | |
800 g | 8 % | gist | |
250 g | 2.5 % | bakkerszout | |
5.500 g | 55 % | water | |
2.500 g | 25 % | Maestro Boterstol | |
1.000 g | 10 % | boter | |
500 g | 5 % | ei | |
500 g | 5 % | Cacao |
Vulling
3.500 g | 35 % | Chocolade druppels wit | |
1.500 g | 15 % | Sinaasappelstukjes |
Werkwijze
Maak een zetsel van:1000 gram Patentbloem
100 gram gist
1000 gram water
Zetselrijs 25 minuten.
De overige grondstoffen direct bovenop het zetsel brengen om aandrogen te voorkomen.
Meng na de zetselrijs alle grondstoffen tot een goed afgekneed deeg.
Vulling direct doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 40 minuten.
Nogmaals opbollen en in de speciale Panettone-cups plaatsen.
Narijs ca. 90 minuten.
Voor het bakken kruislings insnijden.
Oventemperatuur 190°C aflopend naar 180°C.
Baktijd ca. 45 minuten.
Uitkomst 52 stuks