Recepten Recepten

Chocoschnitt

Recept

1.250 g   Sachermix
750 g   ei
250 g   water

Vulling

1.000 g   Choco Creme au Beurre met Cremo B Poeder
450 g   Fruitful Raspberry Jam

Trempeer

250 g   Trempeerlikeur met Gel

Decoratie

1.000 g   Marsepein Marmer Choco Decor
200 g   Choco Creme au Beurre met Cremo B Poeder
150 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
75 g   ColdJel Neutraal
Chocoschnitt

Werkwijze

Alle grondstoffen mengen en gedurende 8 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, 1 minuut nadraaien in de laagste versnelling.
Soortelijk gewicht 450-500 gram/liter.
Vul een kapselplaat 60 x 40 cm met 2250 gram beslag.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 30 minuten.

Snijd het kapsel 2x door.
Vul de onderste laag met de Choco Creme.
Vul de bovenste laag met de Fruitful Raspberry Jam.
Trempeer de tussen- en de bovenplak met Kirschtrempeer.

Maskeer het kapsel met de Choco Creme en bekleed de bovenzijde met Marsepein Decor.
Bestrijken met een dunne laag ColdJel Neutraal.
Spuit 5 rozetjes creme op de schnitt en decoreer met een chocolade decoratie.

Uitkomst 14 stuks.