Chocolade Walnootkoeken met Shapemix 75 MZ
Chocolade Walnootkoeken met Shapemix 75 MZ
Recept
2.000 g | Shapemix 75 MZ * | |
1.300 g | volkorentarwemeel | |
400 g | Beurrine ** | |
400 g | Cacao | |
3.000 g | margarine | |
1.750 g | basterdsuiker | |
1.250 g | ei | |
1.500 g | chocolade druppels | |
1.500 g | walnootstukjes | |
600 g | Zonnebloempitten | |
600 g | pompoenpitten | |
600 g | lijnzaad | |
60 g | Wigo Aroma Vanille |
* Shapemix 75 MZ bevat zout!
** of Romella
Werkwijze
Meng de basterdsuiker met ei, Wigo Aroma Vanille en margarine.Voeg de andere grondstoffen toe en meng tot een deeg.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Uitsteken met een steker van 7 cm en op met Carlex gesmeerde platen zetten met iets
tussenruimte om aan elkaar bakken te voorkomen. Eventueel het deeg op de werkbank
uitsteken om de uitrolband schoon te houden.
Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C.
Baktijd 15 minuten.
Uitkomst 465 stuks
Deze koeken kunnen ook gemaakt worden met roomboter, maar dan het deeg binnen 24 uur verwerken en bakken.