Recepten Recepten

Chocolade Walnootkoeken met Shapemix 75 MZ

Recept

2.000 g   Shapemix 75 MZ *
1.300 g   volkorentarwemeel
400 g   Beurrine **
400 g   Cacao
3.000 g   margarine
1.750 g   basterdsuiker
1.250 g   ei
1.500 g   chocolade druppels
1.500 g   walnootstukjes
600 g   Zonnebloempitten
600 g   pompoenpitten
600 g   lijnzaad
60 g   Wigo Aroma Vanille

* Shapemix 75 MZ bevat zout!
** of Romella

Chocolade Walnootkoeken met Shapemix 75 MZ

Werkwijze

Meng de basterdsuiker met ei, Wigo Aroma Vanille en margarine.
Voeg de andere grondstoffen toe en meng tot een deeg.

Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.

Het deeg uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Uitsteken met een steker van 7 cm en op met Carlex gesmeerde platen zetten met iets
tussenruimte om aan elkaar bakken te voorkomen. Eventueel het deeg op de werkbank
uitsteken om de uitrolband schoon te houden.

Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C.
Baktijd 15 minuten.
                                                                                                                                                                                                                                
Uitkomst 465 stuks

Deze koeken kunnen ook gemaakt worden met roomboter, maar dan het deeg binnen 24 uur verwerken en bakken.