Chocolade Krentencake met Double Choc Cake
Chocolade Krentencake met Double Choc Cake
Recept
15.000 g | Double Choc Cake | |
3.000 g | water | |
3.000 g | ei |
Vulling
4.200 g | krenten |
Decoratie
1.000 g | bruine basterdsuiker |
Werkwijze
Double Choc Cake, ei en water mengen, 4 minuten in eerste versnelling draaien.De gewelde krenten op het laatst meedraaien of doorspatelen.
Het beslag voor het afvullen altijd even doorspatelen om eventuele chocoladestukjes van de wand te halen.
De Cakevorm in tray vullen met 380 gram beslag.
De cake decoreren met de bruine basterdsuiker.
Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren, daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.
Om een gegarandeerd mooie scheuring te krijgen is het mogelijk om door middel van een cornetje een dun streepje Muffinolie in het midden van de cake te spuiten.
Doe dit wel voordat de decoratie wordt aangebracht.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Baktijd 45 minuten.
Roatieoven 160°C.
Baktijd 45 minuten.
Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de bakvorm schoon te houden.
Uitkomst 66 stuks.