Recepten Recepten

Choco Tropical Rol

Recept

1.000 g   Sachermix
1.000 g   ei

Vulling

1.000 g   slagroom
200 g   Zeesan Neutraal
250 g   water
1.000 g   Fruitful Tropical

Trempeer

200 g   Trempeerlikeur met Gel

Afwerking

900 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
90 g   Mont Blanc *

* iets geel gekleurd

Choco Tropical Rol

Werkwijze

Alle grondstoffen mengen en gedurende 8 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, 1 minuut nadraaien in de laagste versnelling.
Soortelijk gewicht 450-500 gram/liter.
Trek 3 plakken van 60 x 40 cm, 650 gram beslag per plak.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 6 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal met water, spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Meng de Fruitful Tropical door de bavaroise.

Trempeer de plakken met Trempeerlikeur met Gel.
Vul de plakken met de tropicalbavaroise en rol ze op.

Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Maskeer de rollen grof met de Creme au Beurre zodat er punten ontstaan.
Decoreren met gele Mont Blanc.

Snij de rol in drie gelijke stukken.

Uitkomst 9 stuks.