Choco Tablettaart
Choco Tablettaart
Recept
800 g | Maestro Moscovisch | |
800 g | ei |
Vulling 1
400 g | Zeesan Choco | |
500 g | water | |
1.750 g | slagroom |
Trempeer
200 g | Trempeerlikeur |
Afwerking
600 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
750 g | ColdJel Choco |
Decoratie
180 g | Maro 1:2 Vorm (20 g per stuk) |
Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur opkloppen,8 minuten in de hoogste en 2 minuten in de middelste versnelling.
Soortelijk gewicht 350 g/l.
Twee plakken van 60x80 a 800 gram.
Oventemperatuur:
Inschietoven 260°C.
Rotatieoven 240°C.
Baktijd 4-8 minuten.
Direct koelen en het kapsel op maat snijden.
Vulling:
Meng de Zeesan Choco met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door. (s.g. 650 g/l).
Vul het kapsel met 1 laag vulling.
Trempeer de bovenste laag kapsel.
Maskeer de bovenzijde met Creme au Beurre.
Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Afgeleren met ColdJel Choco en een (apple) marsepein als decoratie.
Uitkomst 9 stuks ( 19 x 25 cm )