Choco Kokoscake
Choco Kokoscake
Recept
2.300 g | Double Choc Cake | |
450 g | water | |
450 g | ei |
Vulling
200 g | Vero Boerencake Koppig | |
200 g | Macaronmix Kokos | |
100 g | water |
Decoratie
30 g | gemalen kokos (3 g per stuk) |
Werkwijze
Double Choc Cake, ei en water mengen, 4 minuten in eerste versnelling draaien.Het beslag voor het afvullen altijd even doorspatelen om eventuele chocoladestukjes van de wand te halen.
De Cakevorm in tray vullen met 315 gram beslag.
Meng de Macaronmix met kokend water en laat dit 1 uur staan.
Vervolgens de Vero Boerencake Koppig doormengen, 3 minuten in de eerste versnelling.
Spuit een baan van ca. 45 gram in het beslag.
Decoreren met gemalen kokos.
Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren, daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.
Om een gegarandeerd mooie scheuring te krijgen is het mogelijk om door middel van een cornetje een dun streepje Muffinolie in het midden van de cake te spuiten. Doe dit wel voordat de decoratie wordt aangebracht.
Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 45-50 minuten.
Uitkomst 10 stuks
Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de bakvorm schoon te houden.