

Chewy Lemon Meringue Cookies
Chewy Lemon Meringue Cookies
Recept
1.000 g | Fantasy Lemon Cake | |
400 g | boter | |
250 g | tarwebloem | |
200 g | ei | |
150 g | basterdsuiker |
Decoratie
120 g | Dip Neutraal |
Afwerking 1
280 g | Flambé Schuim met Bianca en Zeesan Neutraal * |
* Gebruik poedersuiker voor een gladder resultaat.
Afwerking 2
200 g | Arabesque Blanc 29 | |
100 g | Fruitful Lemon Cream |

Werkwijze
Meng de boter, basterdsuiker en het ei.Voeg de bloem en de Fantasy Lemon Cake toe en meng tot een deeg.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol ieder stuk tot een pil met een lengte van 40 cm.
De pillen eventueel koelen of snijd ze direct in koeken van 2 cm dikte.
Zet de koeken op een met papier bedekte bakplaat i.v.m. de citroenstukjes uit de Fantasy Lemon Cake.
Oventemperatuur:
Inschietoven 220°C.
Rotatieoven 200°C.
Baktijd 9 minuten.
Om de koeken mooi rond te krijgen kan je eventueel direct na het bakken de hete koeken laten rondcircelen in een ronde steker.
Verwarm de Dip Neutraal tot maximaal 30°C en decoreer de afgekoelde koeken.
Voor de ganache:
Smelt de Arabesque Blanc 29 en meng met de Fruitful Lemon Cream, gebruik eventueel een staafmixer.
Laat de massa iets afkoelen en spuit kleine dopjes op de koeken.
Plaats tussen de dopjes ganache doppen met Flambéschuim en brand deze af.
UItkomst 40 stuks