Cheese up your bread
Cheese up your bread
Voordeeg
1.000 g | 10 % | Amore Melange | |
1.000 g | 10 % | water |
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem * | |
160 g | 1.6 % | bakkerszout | |
100 g | 1 % | gist | |
7.000 g | 70 % | water |
* Voor een optimaal resultaat gebruikt u stokkenbloem
Decoratie
6.300 g | kaas (150 g per stuk) | ||
1.260 g | lente-ui (30 g per stuk) |
Werkwijze
Meng de ingrediënten van het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Kneed het deeg inclusief het voordeeg met 50% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opmaken.
Narijs ca. 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Na het bakken en afkoelen:
Snijd het brood voor 2/3 door in blokjes.
Leg tussen een aantal openingen repen jonge kaas of brie.
Strooi gesneden lente uitjes of honing over het brood.
Plaats het brood in een voorverwarmde oven van 180°C voor ca. 8 tot 10 minuten.
Eet smakelijk!!
Uitkomst 42 stuks