Carrot Plaatcake
Carrot Plaatcake
Fonceerdeeg
600 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
250 g | Fruitful Apricot Jam |
Recept
1.300 g | Vero Basis-Rühr | |
700 g | ei | |
700 g | Muffinolie * | |
100 g | bruine basterdsuiker | |
20 g | Kaneel Orenta | |
10 g | bakkerszout | |
5 st | kruidnagel |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
500 g | winterwortel | |
300 g | ananas | |
150 g | walnoten |
Afwerking
500 g | Dip Neutraal | |
200 g | Scaldis Wit |
Decoratie
50 g | Dip Banaan |
Werkwijze
2 Speciale bakplaten van 60 x 20 cm bedekken met siliconenpapier.De platen fonceren met Fruitful Apricot Jam, dikte van 2 mm.
Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen, 4 minuten in de tweede versnelling met de vlindergard opkloppen.
Meng de geraspte winterwortel, gesneden ananas en gebroken walnoten door het beslag.
Het beslag over beide platen verdelen, 1850 gram per plaat en gladstrijken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 45 minuten.
Dip Neutraal verwarmen tot 30°C, dit mengen met de vloeibare Scaldis Wit.
De afgekoelde topping grof aanbrengen en decoreren met streepjes Dip Banaan.