Recepten Recepten

Carrot Plaatcake

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
250 g   Fruitful Apricot Jam

Recept

1.300 g   Vero Basis-Rühr
700 g   ei
700 g   Muffinolie *
100 g   bruine basterdsuiker
20 g   Kaneel Orenta
10 g   bakkerszout
5 st   kruidnagel

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

500 g   winterwortel
300 g   ananas
150 g   walnoten

Afwerking

500 g   Dip Neutraal
200 g   Scaldis Wit

Decoratie

50 g   Dip Banaan
Carrot Plaatcake

Werkwijze

2 Speciale bakplaten van 60 x 20 cm bedekken met siliconenpapier.
De platen fonceren met Fruitful Apricot Jam, dikte van 2 mm.
Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen, 4 minuten in de tweede versnelling met de vlindergard opkloppen.
Meng de geraspte winterwortel, gesneden ananas en gebroken walnoten door het beslag.
Het beslag over beide platen verdelen, 1850 gram per plaat en gladstrijken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 45 minuten.

Dip Neutraal verwarmen tot 30°C, dit mengen met de vloeibare Scaldis Wit.
De afgekoelde topping grof aanbrengen en decoreren met streepjes Dip Banaan.