Recepten Recepten

Caramel Tompouce

-

4 st   tompouce plakken 46 x 11 cm
100 g   Scaldis Wit

Vulling

175 g   Zeesan Caramel
200 g   water
850 g   slagroom

Afwerking

100 g   Fruitful Apricot Jam
200 g   Gletscher Fondant
3 g   Araba Mocca
35 g   Butterscotch Granulaat
Caramel Tompouce

Werkwijze

De tompouce plakken instrijken met Scaldis Wit om het zacht worden tegen te gaan.

Meng de Zeesan Caramel met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

De Caramelbavaroise op een tompouceplak spuiten, de andere plak hierop.
Voor een stevigere bavaroise eerst laten geleren.
De bovenzijde abrikoteren en glaceren met Mokka Fondant, overstrooien met Butterscotch Granulaat.

Na het aandrogen snijden in stukken van 4,5 cm breed.

Uitkomst 20 stuks.