Cake Donut Sinas & Choco
Cake Donut Sinas & Choco
Recept
1.000 g | Fantasy Orange Cake | |
350 g | ei | |
250 g | Muffinolie * | |
175 g | water |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Afwerking 1
400 g | Dip Choco |
Afwerking 2
50 g | Dip Sinas |
Decoratie
2 st | Sinaasappel | |
200 g | suiker | |
300 g | water |
Werkwijze
Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.Spuit de donut bakmatjes goed in met Carlex Spray.
Vul de donut bakmatjes met 70 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Dip de donuts in de verwarmde Dip Choco.
Vewarm de Dip Sinas en maak spetters met een dikke kwast.
Voor de gekonfijte sinaasappelschijfjes:
Breng de suiker met het water aan de kook.
Snij dunne plakjes van de sinaasappels. Zet het vuur laag en leg de sinaasappelschijfjes in het suikerwater.
Laat de schijfjes ongeveer 30 minuten konfijten tot het witte laagje van de schil glazig wordt. Laat ze vervolgens goed uitlekken.
Laat de sinaasappelschijfjes op bakpapier drogen in de oven (125°C) .
Uitkomst 25 stuks