Bûche Advocaat Pasen
Bûche Advocaat Pasen
Recept
100 g | water | |
60 g | Arabesque Noir 72 | |
60 g | Zeesan Choco | |
400 g | slagroom |
Rolbeslag
300 g | Rolbeslag met Maestro Moscovisch |
Recept 1
250 g | Zeesan Neutraal | |
300 g | Advocaat 14% | |
250 g | water | |
40 g | Gel Advocaat 50% | |
1.000 g | slagroom |
Afwerking
1.000 g | Advocaat 14% | |
100 g | suikerwater 50/50 | |
300 g | Zeesan Neutraal | |
300 g | water |
Decoratie
150 g | Arabesque Lait 34 | |
150 g | Maro 1:2 Vorm |
Werkwijze
Meng de Zeesan Choco met het water 25°C, voeg de gesmolten Arabesque Noir 72 toe en meng tot een gladde massa.Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
In een met folie bekleden plaat storten van 55 x 10 cm, daarop een plak rolbeslag leggen en invriezen.
Meng de Zeesan Neutraal met het water, Advokaat 14% en de Gel Advokaat tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Vul 2 bûchevormen van 55 x 8 cm met de bavarois.
Snijd de Chocoladevulling uit de vriezer in de lengte doormidden zodat je 2 stroken van 55 x 5 cm hebt.
Druk in elke bûche een strook met de kapselkant naar boven zodat de strook gelijkmatig in het midden zit.
Vul de bûchevormen glad af met de Advokaatbavaroise en dek deze af met een plak rolbeslag van 55 x 8 cm.
Na verwerking altijd eerst in de koeling en dan in de vriezer plaatsen om een goede gelering te verkrijgen.
Voor de afwerking de advokaatgeleispiegel maken.
Suikerwater met water aan de kook brengen, de Zeesan Neutraal doormengen en dit mengsel door de Advokaat 14%
mengen tot een glade massa.
De bûche lossen en in 3 stukken van 18 cm snijden.
Elk stuk overgieten met de advokaatgeleispiegel.
De zijkanten afwerken met plakjes afgespoten Arabesque Lait 34 in de vorm van een haasje, afgewerkt met marsepein.
Uitkomst 6 stuks