Broodje Kerrie
Broodje Kerrie
Voordeeg
200 g | 10 % | Amore Melange | |
200 g | 10 % | water |
Recept
2.000 g | 100 % | tarwebloem | |
40 g | 2 % | bakkerszout | |
20 g | 1 % | gist | |
1.300 g | 65 % | water | |
20 g | 1 % | Combimalz GOLD | |
40 g | 2 % | honing | |
14 g | 0.7 % | kerriepoeder | |
200 g | 10 % | Decor Sesamzaad * |
* Licht geroosterd
Vulling
400 g | 20 % | rode paprika * |
* kleine blokjes
Strijkmassa
260 g | roggebloem | ||
10 g | gist | ||
450 g | water | ||
10 g | kerriepoeder |
Werkwijze
Meng de ingrediënten voor het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Kneed van alle grondstoffen inclusief het voordeeg aanvankelijk een vrij stevig deeg met 60% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
De vulling direct doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Bulkrijs 90 minuten, na 45 minuten een doorslag geven.
Afwegen 120 gram.
Bolrijs ca. 30 minuten.
Strijkmassa aanroeren.
Opmaken tot stokjes en op bakpapier plaatsen.
Spuit de strijkmassa met een platte spuit op de stokjes en strijk deze uit.
Narijs ca. 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C > 230°C.
Baktijd ca. 23 minuten.
Uitkomst 38 stuks