Recepten Recepten

Broeder met Parade Oliebol VV

Recept

10.000 g 100 % Parade Oliebol VV
600 g 6 % gist
5.000 g 50 % water
750 g 7.5 % Korent Ambacht
500 g 5 % Luctor
200 g 2 % Gamma Extra
200 g 2 % Protea

Vulling 1

10.000 g 100 % zuidvruchten

Vulling 2

6.500 g   Perla met Ei
1.650 g   bruine basterdsuiker
825 g   boter
650 g   Citroenrasp
65 g   Kaneel Orenta

Decoratie

180 g   Mont Blanc (3 g per stuk)
Broeder met Parade Oliebol VV

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 225 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Bol platrollen en in pie-plates leggen van 20 cm doorsnede.
De spijsvulling aanmaken.
Tussen 2 plakken 160 gram spijsvulling aanbrengen.
Narijs 25 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten.

Na het afkoelen decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 60 stuks