Broeder met Parade Oliebol Goud
Broeder met Parade Oliebol Goud
Recept
10.000 g | 100 % | Parade Oliebol Goud * | |
600 g | 6 % | gist | |
4.700 g | 47 % | water | |
750 g | 7.5 % | Korent Ambacht | |
500 g | 5 % | Luctor | |
200 g | 2 % | Gamma Extra | |
200 g | 2 % | Protea |
* Parade Oliebol Goud bevat zout!
Vulling 1
10.000 g | 100 % | zuidvruchten |
Vulling 2
6.500 g | Perla met Ei | ||
1.650 g | bruine basterdsuiker | ||
825 g | boter | ||
650 g | Citroenrasp | ||
65 g | Kaneel Orenta |
Decoratie
180 g | Mont Blanc (3 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Afwegen 225 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Bol platrollen en in pie-plates leggen van 20 cm doorsnede.
De spijsvulling aanmaken.
Tussen 2 plakken 160 gram spijsvulling aanbrengen.
Narijs 25 minuten.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten.
Na het afkoelen decoreren met Mont Blanc.
Uitkomst 60 stuks