Recepten Recepten

Brievenbus Boterkoek

Recept 1

1.100 g   patent tarwebloem
1.000 g   boter
900 g   basterdsuiker
50 g   Citroenrasp
50 g   ei
10 g   bakkerszout

Recept 2

200 g   Fantasy RedVelvet Cake
100 g   boter
75 g   tarwebloem
25 g   ei
2 g   Alpina

Afwerking

150 g   Ovex Liquide
Brievenbus Boterkoek

Werkwijze

Van alle grondstoffen van recept 1 een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 12 mm en een plak uitsteken van 16 cm.
Plaats de deegplak in een pie-plate van 18 cm en strijken met Ovex Liquide.

Meng alle grondstoffen van recept 2 tot een deeg.
Eventueel koelen voor het verwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm, met de hartsteker harten uitsteken.
Plaats het hart op de boterkoek.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 14 minuten.

Uitkomst 7 stuks