

Breadpudding
Breadpudding
Recept
1.600 g | 100 % | oud vruchtenbrood zonder korst | |
1.440 g | 90 % | melk | |
320 g | 20 % | suiker | |
1.280 g | 80 % | ei | |
320 g | 20 % | Minuta VV | |
3 g | 0.2 % | Kaneel Orenta |

Werkwijze
Snijd de korsten van het oude vruchtenbrood.Scheur het vruchtenbrood zonder korst in stukken.
Verwarm de melk samen met de suiker totdat deze is opgelost.
Voeg de stukken vruchtenbrood toe en meng dit goed door elkaar.
Laat dit mengsel ca. 15 minuten staan.
De eieren, Minuta VV en Kaneel Orenta doorroeren.
Giet alles in een met siliconenpapier beklede bakplaat met hoge randen (60x20 cm).
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 45 minuten.
Uitkomst 1 stuks
Snijd na het afkoelen in de gewenste maat.