Boterpuntjes met Exakt Boter
Boterpuntjes met Exakt Boter
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
600 g | 6 % | gist | |
180 g | 1.8 % | bakkerszout | |
5.500 g | 55 % | water | |
2.000 g | 20 % | Exakt Boter |
Afwerking
664 g | Ovex Liquide (2 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na een korte rust puntjes vormen.
Op platen zetten en strijken met Ovex Liquide.
Narijs 80 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 332 stuks
Van dit recept zijn ook prima mini's te maken, gebruik hiervoor een afweeggewicht van 1050 gram.