Recepten Recepten

Boter Rozijnen-krentenbollen met Maestro Boterstol

Recept

10.000 g 100 % tarwebloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

9.000 g 90 % rozijnen
3.000 g 30 % krenten

Afwerking

924 g   Ovex Liquide (2 g per stuk)
Boter Rozijnen-krentenbollen met Maestro Boterstol

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs 80 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 462 stuks

Van dit recept zijn ook prima mini's te maken, gebruik hiervoor een afweeggewicht van 1050 gram.