Boselfje met Basis-Quarkteig
Boselfje met Basis-Quarkteig
Recept
5.000 g | Basis-Quarkteig | |
2.200 g | water | |
250 g | boter | |
250 g | ei | |
250 g | Citroenrasp |
Vulling
8.000 g | Fruitful Blueberry |
Decoratie
3.200 g | Kruimeldeeg met Kanomix en Minuta VV |
Werkwijze
Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.Deegrust 10 minuten in de koelkast.
Deeg uitrollen op 2 mm 12 x 60 cm (250 gram).
De twee zijkanten naar het midden toe vouwen, in het midden goed aan rollen.
In het midden van de plak een baan vulling spuiten van 250 gram.
De banen bestrijken met Ovex Liquide en overstrooien met 100 gram kruimeldeeg.
Rust 20 minuten.
Oventemperatuur 180°C.
Baktijd ca 35 minuten.
Rotatieoven 160°C.
32 banen ca 570 gram gebakken gewicht.
Na het bakken elke baan in de gewenste grootte snijden.