Bokkenpootjes en Eikeltjes met Amandelprogres
Bokkenpootjes en Eikeltjes met Amandelprogres
Recept
500 g | Amandelprogres | |
200 g | eiwit | |
200 g | castorsuiker |
Werkwijze
De eiwitten met de suiker opkloppen tot een taai en stevig schuim.Vervolgens de Amandelprogres erdoor spatelen.
Niet langer spatelen dan nodig is, om teruglopen van het beslag te voorkomen.
Op dun gesmeerde, met bloem bestoven platen spuiten met gladde spuit 5 cm lang, voor grote 7½ cm lang.
Overstrooien met amandelschaafsel.
Oventemperatuur 170°C.
Baktijd 45 minuten.
Na het bakken vullen met op smaak gebrachte crème of Fruitful Apricot Jam.
Uiteindelijk glaceren met pure chocolade of Scaldis Puur.
Eikeltjes:
Hiervoor puntig uitlopende koekjes spuiten.
Afwerken als bokkenpootjes, maar alleen de brede kant glaceren
met pure chocolade of Scaldis Puur.