Boetseerbrood
Boetseerbrood
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
500 g | 5 % | gist | |
4.600 g | 46 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
5.000 g | 50 % | bruine basterdsuiker * |
* Met 1% kaneel
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 27°C.
Opmaken als voor brood.
Deegrust ca. 15 minuten.
Uitrollen op een dikte van ca. 1,5 cm.
Verdeel de basterdsuiker over het deeg.
Oprollen en snijd het deeg zowel in de lengte als de breedte in willekeurige stukken.
Vul de blikken met 380 gram deegstukjes.
Narijs 45 minuten.
Plaats voor het bakken een deksel of bakplaat op de blikken.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Uitkomst 52 stuks.
Voor tulbanden 550 gram deegstukjes gebruiken.