Recepten Recepten

Blueberry Choc Muffins

Recept

1.200 g   Royal Muffin
550 g   water
475 g   Muffinolie *
250 g   Fruitful Bl. Currant HI

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

350 g   water *
250 g   Arabesque Noir 58
150 g   Maestro Creme Vanille
500 g   slagroom

* Heet uit de kraan, 65°C.

Decoratie

525 g   Fruitful Bl. Currant HI
Blueberry Choc Muffins

Werkwijze

Royal Muffin, water en Muffinolie met de vlinder tot een glad beslag draaien.
Planeetmenger 5 minuten in 1e versnelling.
Spatel de Fruitful Bl. Currant HI grof door het beslag.

Met een ijsschep, 70 gram beslag in de Muffintray scheppen.

Oventemperatuur:
Inschietoven: 180°C.
Rotatieoven: 160°C.
Baktijd ca. 25 minuten.

Smelt de Arabesque Noir 58 in het hete water, voeg de Maestro Creme Vanille toe en klop gedurende drie minuten in de hoogste versnelling.
Spatel de geklopte slagroom door de chocoladeroom.
Spuit een dop van 35 gram op iedere afgekoelde muffin.
Creeër met een draaiende lepel een holte in de doppen (doop de lepel af en toe in heet water).
Bestrooi eventueel de doppen met stukjes pistache.
Spuit een dop Fruitful Bl. Currant HI in de holtes.

Uitkomst 35 stuks