Blueberry Choc Muffins
Blueberry Choc Muffins
Recept
1.200 g | Royal Muffin | |
550 g | water | |
475 g | Muffinolie * | |
250 g | Fruitful Bl. Currant HI |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
350 g | water * | |
250 g | Arabesque Noir 58 | |
150 g | Maestro Creme Vanille | |
500 g | slagroom |
* Heet uit de kraan, 65°C.
Decoratie
525 g | Fruitful Bl. Currant HI |
Werkwijze
Royal Muffin, water en Muffinolie met de vlinder tot een glad beslag draaien.Planeetmenger 5 minuten in 1e versnelling.
Spatel de Fruitful Bl. Currant HI grof door het beslag.
Met een ijsschep, 70 gram beslag in de Muffintray scheppen.
Oventemperatuur:
Inschietoven: 180°C.
Rotatieoven: 160°C.
Baktijd ca. 25 minuten.
Smelt de Arabesque Noir 58 in het hete water, voeg de Maestro Creme Vanille toe en klop gedurende drie minuten in de hoogste versnelling.
Spatel de geklopte slagroom door de chocoladeroom.
Spuit een dop van 35 gram op iedere afgekoelde muffin.
Creeër met een draaiende lepel een holte in de doppen (doop de lepel af en toe in heet water).
Bestrooi eventueel de doppen met stukjes pistache.
Spuit een dop Fruitful Bl. Currant HI in de holtes.
Uitkomst 35 stuks