Bloemenbroodje
Bloemenbroodje
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
500 g | 5 % | gist | |
4.000 g | 40 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling 1
3.614 g | Gele room met Maestro Creme Vanille (13 g per stuk) |
Vulling 2
5.560 g | Fruitful Strawberry (20 g per stuk) |
Afwerking
3.335 g | Paletta Spray Neutraal |
Decoratie
1.390 g | greinsuiker P2 (5 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1450 gram.
Opmaken als voor brood en iets platdrukken.
Geef het deeg een rust van ca. 20 minuten in de koeling.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Steken met de bloemsteker en op met papier beklede platen zetten.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken in het midden een cirkel drukken en vullen met een dop gele room.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 8 minuten.
Na het afkoelen op de room een dop Fruitful spuiten.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
De rand decoreren met greinsuiker P2.
Uitkomst 278 stuks