Bietenbootjes
Bietenbootjes
Recept 1
1.000 g | American Brownie | |
250 g | rode bietensap | |
84 g | boter |
Recept 2
300 g | Zeesan Neutraal | |
450 g | rode bietensap | |
300 g | Arabesque Blanc 29 | |
1.500 g | slagroom |
Afwerking
235 g | Paletta Spray Neutraal | |
50 g | rode bietensap |
Decoratie
120 g | rode bieten |
Werkwijze
Meng alle grondstoffen gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlindergarde.Strijk het beslag uit op een siliconenmat tot een dikte van 5 mm.
Oventemperatuur:
Inschietoven 230°C.
Rotatieoven 200°C.
Baktijd 8 minuten.
Na het bakken direct lossen van de plaat.
Meng de Zeesan Neutraal, bietensap en gesmolten Arabesque Blanc 29 tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Vul de Flexipan mat (1054) met ca. 65 gram bavaroise.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Los de bevroren bietenbavaroise uit de Flexipan mat en plaats deze op een ovaal uitgestoken plakje brownie.
Verwarm het bietensap met de Paletta Spray Neutraal en giet een dun laagje in het midden van de bevroren bavaroise.
Decoreren met stukjes gekookte biet.
Uitkomst 48 stuks