Berliner Sate's met Berlina
Berliner Sate's met Berlina
Recept
1.000 g | 100 % | Berlina * | |
60 g | 6 % | gist | |
300 g | 30 % | water | |
200 g | 20 % | ei |
* Berlina bevat zout!
Decoratie
255 g | Dip Choco (15 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 26-27°C.
Afwegen 900 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.
Bakken in olie van 180°C.
Baktijd: bovenzijde 2,5 minuut, onderzijde 2,5 minuut, omdraaien dan nog 0,5 minuut.
Na het bakken, 3 bolletjes aan een satéprikker steken.
Eventueel met een kornetje streepjes overtrekken of overgieten met Dip Choco.
Uitkomst 17 stuks