

Berliner Bollen met Parade Oliebol Goud
Berliner Bollen met Parade Oliebol Goud
Recept
1.000 g | 100 % | Parade Oliebol Goud * | |
60 g | 6 % | gist | |
450 g | 45 % | water | |
150 g | 15 % | ei |
* Parade Oliebol Goud bevat zout!

Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Begin met 2/3 van het water en als het deeg gevormd is in gedeeltes de rest toevoegen.
Deegtemperatuur 25°C.
Direct afwegen 1200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.
Bakken in olie van 180°C.
De bovenzijde eerst in de olie.
Na 4 minuten omdraaien, dan nog 3 minuten op de andere zijde.
Uitkomst 41 stuks
Na het bakken door de fijne kristalsuiker rollen.
Vullen met een vruchtenvulling of gele room.
Overstuiven met poedersuiker.