Berliner Bollen met Korent Ambacht
Berliner Bollen met Korent Ambacht
Recept
1.000 g | 100 % | tarwebloem | |
60 g | 6 % | gist | |
20 g | 2 % | bakkerszout | |
400 g | 40 % | water | |
150 g | 15 % | ei | |
150 g | 15 % | Korent Ambacht | |
50 g | 5 % | margarine |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes iets platdrukken.
Op kleedjes laten rijzen.
Wanneer de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.
Bakken in olie van 180°C.
De bovenzijde eerst in de olie.
Na 4 minuten omdraaien, dan nog 3 minuten aan de andere zijde.
Uitkomst: 45 berlinerbollen.
Na het bakken vullen met moes of met gele room.
Overstuiven met poedersuiker.