Recepten Recepten

Berliner Bollen met Korent Ambacht

Recept

1.000 g 100 % tarwebloem
60 g 6 % gist
20 g 2 % bakkerszout
400 g 40 % water
150 g 15 % ei
150 g 15 % Korent Ambacht
50 g 5 % margarine
Berliner Bollen met Korent Ambacht

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes iets platdrukken.
Op kleedjes laten rijzen.
Wanneer de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.

Bakken in olie van 180°C.
De bovenzijde eerst in de olie.
Na 4 minuten omdraaien, dan nog 3 minuten aan de andere zijde.

Uitkomst: 45 berlinerbollen.

Na het bakken vullen met moes of met gele room.
Overstuiven met poedersuiker.