Berliner Bollen met Berlina
Berliner Bollen met Berlina
Recept
1.000 g | 100 % | Berlina * | |
60 g | 6 % | gist | |
300 g | 30 % | water | |
200 g | 20 % | ei |
* Berlina bevat zout!
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 26-27°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.
Bakken in olie van 180°C.
Baktijd: bovenzijde 3 minuten, onderzijde 3 minuten, omdraaien dan nog 1 minuut.
Uitkomst 39 Berliner Bollen.
Na het bakken door de fijne melissuiker rollen.
Vullen met moes of gele room en bestrooien met poedersuiker.
In plaats van suiker kunnen de bollen ook met fondant worden afgewerkt.