Recepten Recepten

Battenberg Cake Wit

Recept 1

2.500 g   Vero Plaatcake
1.125 g   Muffinolie *
1.125 g   water

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Recept 2

2.000 g   Fantasy RedVelvet Cake
700 g   ei
600 g   Muffinolie *
360 g   water

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

500 g   Fruitful Apricot Jam

Vulling 2

800 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder

Afwerking

3.200 g   Maro 1:3 Rol Rood

Decoratie

1.500 g   slagroom
Battenberg Cake Wit

Werkwijze

Twee bakplaten met hoge rand van 60 x 40 cm beleggen met bakpapier.

Meng zowel de grondstoffen van recept 1 als ook recept 2 gedurende 5 minuten in 1e versnelling met de vlindergard.
Vul de bakplaten met het vanille en red velvet beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd ca. 35 minuten.

Snij na het afkoelen de bovenkant van de plakken zodanig dat beide gelijkwaardig qua hoogte zijn.
Bestrijk de vanille plak met de Fruitful Apricot Jam en plak hierop de red velvet plak.
Snijd de dubbele plak in stroken van 3 cm en maak met twee stroken de Battenberg cake.
Bestrijk één kant van de strook met Fruitful Apricot Jam en plaats hierop de omgedraaide strook.
Laat de Battenberg cake in de vriezer opstijven om het inrollen te vergemakkelijken.

Klop de Crème Au Beurre luchtig.

Rol de marsepein uit op 2 mm met een breedte van 38 cm en een hoogte van 26 cm per strook.
Bestrijk de marsepeinplak dun met botercrème en rol hier de Battenberg cake in.
Verdeel de Battenberg cake in 2 stuks.

Opspuiten met slagroom en decoreren naar wens (zie foto als voorbeeld).

Uitkomst 18 stuks