Bar-Bite Speculaas
Bar-Bite Speculaas
Recept
1.000 g | Fantasy Speculaas Cake | |
400 g | Arabesque Blanc 29 | |
450 g | water | |
400 g | bruine basterdsuiker * | |
250 g | Muffinolie ** | |
250 g | ei |
* of witte basterdsuiker
** In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Afwerking
475 g | Arabesque Blanc 29 | |
325 g | slagroom | |
100 g | blanke stroop | |
15 g | Speculaas Orenta | |
2 g | bakkerszout |
Decoratie
100 g | Amandel Speculaas Strooisel | |
10 g | Arabesque Blanc 29 |
Werkwijze
Verwarm de Arabesque Blanc 29 tot ca. 35°C.Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2750 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.
Afwerking:
Kook de slagroom met de stroop, het bakkerszout en de Speculaas Orenta.
Voeg de Arabesque Blanc 29 toe en roer dit door zodat de chocolade smelt.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer/foodprocessor goed te homogeniseren.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy speculaas cake.
Verdeel en breng met een glaceermes een structuur aan en decoreer met Amandel Speculaas Strooisel en Arabesque Blanc 29.
Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)