Recepten Recepten

Bar-Bite Red Velvet

Recept

1.000 g   Fantasy RedVelvet Cake
600 g   Arabesque Blanc 29
600 g   ei
400 g   basterdsuiker
100 g   water
100 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Afwerking

475 g   Arabesque Blanc 29
325 g   slagroom
100 g   blanke stroop
2 g   bakkerszout

Decoratie

150 g   Chocoladeschaafsel Wit
10 g   gevriesdroogd fruit
Bar-Bite Red Velvet

Werkwijze

Verwarm de Arabesque Blanc 29 tot ca. 35°C.
Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.

Vul 1 bakplaat (60x40, 2800 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.

Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.

Afwerking:
Kook de slagroom met de stroop en het bakkerszout.
Voeg de Arabesque Blanc 29 toe en roer dit door zodat de chocolade smelt.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer/foodprocessor goed te homogeniseren.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy red velvet cake.
Breng met een glaceermes een structuur aan en bestrooi met wit chocoladeschaafsel.
Decoreer met gevriesdroogde cranberries (online verkrijgbaar bij Hanos en Sligro).

Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)