Bar-Bite QuarQy
Bar-Bite QuarQy
Recept
1.000 g | Fantasy QuarQy Cake | |
600 g | Arabesque Blanc 29 | |
600 g | ei | |
400 g | basterdsuiker | |
100 g | water | |
100 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
300 g | Fruitful Blueberry |
Afwerking
550 g | Arabesque Blanc 29 | |
300 g | Fruitful Blueberry | |
30 g | citroensap | |
30 g | water | |
30 g | Maestro Creme Vanille * |
* of een andere gele room poeder.
Decoratie
75 g | Bosbes Strooisel | |
10 g | gevriesdroogd fruit |
Werkwijze
Verwarm de Arabesque Blanc 29 tot ca. 35°C.Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2800 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.
Afwerking:
Meng de gesmolten Arabesque Blanc 29 met de verwarmde Fruitful Blueberry, beide op ca. 40°C.
Voeg het citroensap (vers of uit een knijpflesje), water en Maestro Crème Vanille toe.
Mengen tot een gladde massa.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer/foodprocessor goed te homogeniseren.
Laat deze ganache een nacht besterven. Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy blueberry QuarQy cake.
Breng met een glaceermes een structuur aan decoreer met het Bosbes Strooisel en gevriesdroogde bosbessen (online verkrijgbaar bij Hanos en Sligro).
Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)