Recepten Recepten

Bar-Bite Panettone

Recept

1.000 g   Fantasy Panettone Cake
600 g   Arabesque Blanc 29
600 g   ei
400 g   basterdsuiker
100 g   water
100 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Afwerking

450 g   Arabesque Blanc 29
350 g   Fruitful Orange Cream
125 g   Perla Amandelpan

Decoratie

125 g   bitterkoekjes
35 g   orangeadestukjes
3 g   Mont Blanc
25 g   Calif. Amandel Schaafsel
Bar-Bite Panettone

Werkwijze

Verwarm de Arabesque Blanc 29 tot ca. 35°C.
Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.

Om er zeker van te zijn dat de sinaasappelstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2800 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.

Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.

Afwerking:
Meng de gesmolten Arabesque Blanc 29 met de verwarmde Fruitful Orange Cream, beide op ca. 40°C.
Voeg de Perla Amandelpan toe en meng tot een gladde massa.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer/foodprocessor goed te homogeniseren.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy panettone cake.
Breng met een glaceermes een structuur aan en decoreer met klein gesneden bitterkoekjes.
Meng de orangeade met 3 gram Mont Blanc zodat het strooibaar wordt.
Bestrooi de bars hiermee en strooi iets Calif. Amandelschaafsel er over.

Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)