Recepten Recepten

Bar-Bite Mango Passie

Recept

1.000 g   Fantasy Mango Passie
600 g   Arabesque Blanc 29
600 g   ei
400 g   basterdsuiker
100 g   water
100 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Afwerking

550 g   Arabesque Blanc 29
300 g   Fruitful Mango HI
30 g   citroensap *
30 g   water
30 g   Maestro Creme Vanille **

* of passie puree.
** of een andere gele room poeder.

Decoratie

90 g   Mango Strooisel
60 g   Sprokkelschuim met Bianca
20 g   gevriesdroogd fruit
Bar-Bite Mango Passie

Werkwijze

Verwarm de Arabesque Blanc 29 tot ca. 35°C.
Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.

Om er zeker van te zijn dat de mangostukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2800 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.

Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.

Afwerking:
Meng de gesmolten Arabesque Blanc 29 met de verwarmde Fruitful Mango HI, beide op ca. 40°C.
Voeg het citroensap (vers of uit een knijpflesje), water en Maestro Crème Vanille toe.
Mengen tot een gladde massa.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer/foodprocessor goed te homogeniseren.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy mango cake.
Breng met een glaceermes een structuur aan en bestrooi met het Mango Strooisel.
Decoreer verder met schuimstaafjes en gevriesdroogde mangostukjes (online verkrijgbaar bij Hanos en Sligro).

Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)