Bar-Bite Mango Passie
Bar-Bite Mango Passie
Recept
1.000 g | Fantasy Mango Passie | |
600 g | Arabesque Blanc 29 | |
600 g | ei | |
400 g | basterdsuiker | |
100 g | water | |
100 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Afwerking
550 g | Arabesque Blanc 29 | |
300 g | Fruitful Mango HI | |
30 g | citroensap * | |
30 g | water | |
30 g | Maestro Creme Vanille ** |
* of passie puree.
** of een andere gele room poeder.
Decoratie
90 g | Mango Strooisel | |
60 g | Sprokkelschuim met Bianca | |
20 g | gevriesdroogd fruit |
Werkwijze
Verwarm de Arabesque Blanc 29 tot ca. 35°C.Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Om er zeker van te zijn dat de mangostukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2800 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.
Afwerking:
Meng de gesmolten Arabesque Blanc 29 met de verwarmde Fruitful Mango HI, beide op ca. 40°C.
Voeg het citroensap (vers of uit een knijpflesje), water en Maestro Crème Vanille toe.
Mengen tot een gladde massa.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer/foodprocessor goed te homogeniseren.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy mango cake.
Breng met een glaceermes een structuur aan en bestrooi met het Mango Strooisel.
Decoreer verder met schuimstaafjes en gevriesdroogde mangostukjes (online verkrijgbaar bij Hanos en Sligro).
Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)