Recepten Recepten

Bar-Bite Karamel

Recept

1.000 g   Fantasy Karamel Cake
600 g   Arabesque Blanc 29
600 g   ei
400 g   bruine basterdsuiker *
100 g   water
100 g   Muffinolie **

* of witte basterdsuiker
** In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Afwerking

450 g   Arabesque Blanc 29
300 g   slagroom
100 g   blanke stroop
40 g   Wigo Compound Caramel
2 g   bakkerszout

Decoratie

60 g   Karamel met Gletscher Fondant
100 g   gehakte pecannoten
35 g   popcorn
Bar-Bite Karamel

Werkwijze

Verwarm de Arabesque Blanc 29 tot ca. 35°C.
Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.

Om er zeker van te zijn dat de karamelstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het
aan te bevelen om het eerst bij te krabben voor het uitscheppen.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2800 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.

Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.

Afwerking:
Kook de slagroom met de stroop, het bakkerszout en de Wigo Compound Caramel.
Voeg de Arabesque Blanc 29 toe en roer dit door zodat de chocolade smelt.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer/foodprocessor goed te homogeniseren.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy caramel cake.
Verdeel en breng met een glaceermes een structuur aan en decoreer met popcorn en gehakte pecannoten.
Als laatste baantjes Karamel met Gletscher Fondant.

Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)