Bar-Bite ChocNut
Bar-Bite ChocNut
Recept
1.400 g | Fantasy Chocnut Cake | |
400 g | ei | |
350 g | Arabesque Lait 34 | |
350 g | basterdsuiker | |
200 g | water | |
100 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Afwerking
425 g | Arabesque Lait 34 | |
350 g | slagroom | |
100 g | blanke stroop | |
35 g | Wigo Comp.Hazelnoot | |
2 g | bakkerszout |
Decoratie
180 g | Hazelnoot victoriabeslag | |
50 g | chocolade stukjes | |
50 g | Dip Neutraal |
Werkwijze
Verwarm de Arabesque Lait 34 tot ca. 35°C.Meng alle ingrediënten gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Vul 1 bakplaat (60x40, 2800 gram) met hoge randen met het beslag en strijk glad.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Laat goed afkoelen voor verdere verwerking, of nog beter vries in.
Afwerking:
Kook de slagroom met de stroop, het bakkerszout en de Wigo Compound Hazelnoot.
Voeg de Arabesque Lait 34 toe en roer dit door zodat de chocolade smelt.
Het is aan te bevelen om het met de staafmixer/foodprocessor goed te homogeniseren.
Laat deze ganache een nacht besterven.
Klop de ganache even los en verdeel over de gebakken chewy ChocNut cake.
Verdeel en breng met een glaceermes een structuur aan en decoreer met het Hazelnoot Strooisel,
de chocoladestukjes en dopjes Dip Neutraal.
Uitkomst 50 stuks (3,6 x 11cm)