Recepten Recepten

Banoffee Empileur

Bodem

600 g   Kanomix
225 g   boter
50 g   ei
5 g   Kaneel Orenta
2 g   bakkerszout
2 g   gemalen kruidnagel

Recept

1.100 g   Vero Plaatcake
275 g   water
140 g   Muffinolie *
1.000 g   bananen
140 g   Zeesan Banana
10 g   Kaneel Orenta

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Bavaroise

225 g   Zeesan Caramel
275 g   water
1.150 g   slagroom
100 g   Karamel met Gletscher Fondant

Vulling

300 g   Karamel met Gletscher Fondant

Decoratie

250 g   Zeesan Banana
300 g   water
1.500 g   slagroom

Afwerking

300 g   Karamel met Gletscher Fondant
Banoffee Empileur

Werkwijze

Zet met alle grondstoffen voor de bodem een sloffendeeg.
Het sloffendeeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Fonceer een bakplaat van 60 x 40 cm met het sloffendeeg, dikte 3 mm.
Het sloffendeeg uitsteken met het Banketframe en het deeg hierin bakken.

Oventemperatuur
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 10 minuten.

Meng het water, Muffinolie en goed rijpe bananen met de vlinder tot pulp.
Voeg de Vero Plaatcake, Zeesan Banana en Kaneel toe en meng 5 minuten in de laagste versnelling.
Verdeel het beslag over de afgekoelde bodem en strijk glad met afstrijker 3.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 30 minuten.

Kook de karamelvulling en laat deze afkoelen.

Meng de Zeesan Caramel, water en 100 gram van de karamelvulling tot een
gladde massa. Spatel vervolgens 1/3 deel van de slagroom die voor 75 % is
opgeklopt erdoor en vervolgens de rest. Verdeel deze over de afgekoelde
cake in het frame, en strijk glad met afstrijker 1,5 en plaats in de koeling.

Spuit nu 300 gram van de karamelvulling in banen over de bavaroise.

Meng de Zeesan Banana met het water tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor en vervolgens de rest.
Spuit doppen of rozetten banaanbavaroise op de Karamel en verdeel hierover 300 gram karamelvulling.

Terug invriezen en bevroren lossen, snijd de gebakjes in de gewenste maat.
Maak eventueel gebruik van de meegeleverde snijmal.
Eventueel decoreren met nootjes of chocolade en banaan.

Uitkomst 1 frame (50 stuks)