Bakkerskoek Sinas
Bakkerskoek Sinas
Recept
3.200 g | Bakkerskoekmix | |
1.120 g | Mekufa | |
1.280 g | water |
Vulling
560 g | Sinaasappelstukjes |
Afwerking
600 g | Dip Neutraal | |
40 g | Wigo Compound Sinas |
Werkwijze
Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten in de 1e versnelling met de vlinder tot een glad,half vloeibaar deeg.
Als laatste de Sinasappelstukjes doormengen.
Gebruik 6,1 kg half vloeibaar deeg in een koekbak van 75x26x8 cm (inwendig).
Bekleed de bak met siliconenpapier.
U kunt ook bakplaten gebruiken die aan de zijkanten zijn geïsoleerd met ca. 2 cm dikke en 8 cm hoge latten welke bekleed zijn met siliconenpapier.
Goed inspuiten met Carlex.
Eventueel bestrijken met koffiemelk.
Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C
Baktijd 85 minuten.
De Dip Neutraal luchtig kloppen, Wigo Compound Sinas doorwerken en eventueel iets oranje kleuren.
Grof aanbrengen op de bovenzijde van de koek.
Na voldoende afkoeling met een zaagmes stukken van 8 cm snijden.
De koek kunt u invriezen, zodat elke dag verse koek verkocht kan worden.
Uitkomst 9 stuks