Bakkerskoek Noten/Rozijnen
Bakkerskoek Noten/Rozijnen
Recept
3.500 g | Bakkerskoekmix | |
1.200 g | Mekufa | |
1.400 g | water |
Vulling
700 g | gemengde noten * | |
300 g | rozijnen |
* Weken in 400 gram warm water.
Afwerking
350 g | gemengde noten | |
35 g | ei |
Werkwijze
Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten in de 1e versnelling met de vlinder tot een glad,half vloeibaar deeg.
Als laatste de geweekte noten doormengen.
Bekleed de bak met siliconenpapier.
Het half vloeibaar deeg in een koekbak van 75x26x8 cm (inwendig) storten.
U kunt ook bakplaten gebruiken die aan de zijkanten zijn geïsoleerd met ca. 2 cm dikke en 8 cm hoge latten welke bekleed zijn met siliconenpapier.
Goed inspuiten met Carlex.
Eventueel bestrijken met koffiemelk.
Voor de afwerking de noten mengen met iets ei en over de bovenzijde strooien.
Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C
Baktijd 85 minuten.
Na voldoende afkoeling met een zaagmes stukken van 8 cm snijden.
De koek kunt u invriezen, zodat elke dag verse koek verkocht kan worden.
Uitkomst 9 stuks