Appelverrassing
Appelverrassing
Recept
10.000 g | Basis-Quarkteig | |
1.500 g | boter | |
2.000 g | ei | |
2.500 g | water |
Vulling
6.500 g | Fruitful Apple | |
6.500 g | appelen | |
30 g | Kaneel Orenta |
Werkwijze
Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 2 minuten in de tweede versnelling.Deeg in tweeën delen.
Rusttijd 20 minuten.
Een deel uitrollen op 2 mm en nat maken.
Met de bovenkant van de steker een indruk geven op de deegplak.
De gemengde vulling aanbrengen, 40 gram per stuk.
De rest van het deeg uitrollen en er overheen leggen, aandrukken en uitsteken.
Bakken in de olie of voorbakken in de oven.
Olietemperatuur 170°C.
Baktijd 8 minuten.
Voorbakken in de oven.
Oventemperatuur 170°C.
Baktijd 17 minuten.
Nabakken in de olie.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 2 minuten.
Na het afbakken door de kaneelsuiker halen.
Uitkomst 360 stuks