Appeltjes Luxe
Appeltjes Luxe
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
1.000 g | 10 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
6.200 g | 62 % | water | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol |
Vulling 1
12.000 g | 120 % | rozijnen | |
2.000 g | 20 % | krenten |
Vulling 2
8.000 g | Maestro Amandelspijs | ||
2.000 g | Renetta Appelspijs | ||
1.400 g | water |
Vulling 3
11.500 g | appelstukjes | ||
1.000 g | Appelpoeder |
Afwerking
760 g | Paletta Spray Neutraal | ||
760 g | gebr. amandelschaafsel | ||
760 g | suikernibs C30/P3 |
Werkwijze
De appelstukjes aanmaken met de Appelpoeder.Maestro Amandelspijs aanmaken met de Renetta Appelspijs en water.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
De vulling direct doorwerken.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Uitrollen tot een plak van 15 x 30 cm.
Bestrijken met 150 gram aangemaakte spijs.
Bestrooien met de aangemaakt appelstukjes.
Oprollen als snack en opdraaien als spiraal.
In een gesmeerde pie-plate plaatsen.
Narijs 45 minuten.
Aantal keren inknippen.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 35 minuten.
Na het bakken direct afgeleren.
Overstrooien met gebruneerde amandelschaafsel en Suikernibs P3.
Uitkomst 76 stuks.