Appeltaart Red Velvet
Appeltaart Red Velvet
Recept 1
2.000 g | Kanomix | |
1.000 g | boter | |
300 g | patent tarwebloem | |
150 g | karnemelk | |
65 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
Recept 2
2.750 g | Fantasy RedVelvet Cake | |
1.000 g | ei | |
800 g | Muffinolie * | |
600 g | water |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling 1
1.700 g | Renetta Appelspijs |
Vulling 2
6.800 g | appelstukken |
Afwerking
5.100 g | slagroom |
Decoratie
400 g | RedVelvet kruimels | |
17 g | Mont Blanc (1 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 2,25 mm.
Fonceer de taartpan, doorsnede 24 cm (ca. 200 gram deeg per taart).
Snijd het deeg tot ca. 1 cm onder de rand af.
Spuit op het deeg een spiraal Renetta Appelspijs.
Meng de Fantasy RedVelvet Cake de Muffinolie, ei en water 5 minuten met de vlinder in de laagste versnelling.
De gefonceerde taartpan vullen met 300 gram beslag.
Verdeel 400 gram appel over het beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 45 minuten.
Na afkoeling lossen en eventueel invriezen.
Afwerken met 300 gram slagroom en bestrooien met de RedVelvet kruimels.
Decoreren met Mont Blanc, gebruik hierbij een appelsjabloon.
Uitkomst 17 stuks