Appeltaart Authentiek
Appeltaart Authentiek
Recept
2.000 g | Kanomix | |
900 g | boter | |
200 g | patent tarwebloem | |
150 g | karnemelk | |
20 g | Kaneel Orenta | |
10 g | bakkerszout |
Vulling
5.500 g | appelstukken | |
500 g | kapselkruimels | |
350 g | Appelpoeder | |
600 g | rozijnen | |
30 g | Kaneel Orenta |
Afwerking
700 g | kapselkruimels | |
500 g | suiker | |
500 g | Maestro Amandelspijs Ei | |
75 g | boter | |
70 g | Kaneel Orenta |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Fonceer de taartpan, doorsnede 24 cm (ca. 400 gram deeg per taart).
De vulling aanmaken.
Vul de gefonceerde taartpannen met ca. 850 gram appelvulling.
Meng de suiker, Maestro Amandelspijs Ei, boter en Kaneel Orenta.
Voeg de kapselkruimels toe en meng het tot een strooibare massa.
Verdeel ca. 230 gram over de appelvulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 50 minuten.
Uitkomst 8 stuks