Appelpoffer
Appelpoffer
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
1.000 g | 10 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
5.600 g | 56 % | water | |
1.500 g | 15 % | Korent Ambacht | |
500 g | 5 % | Cramix Goud |
Vulling 1
11.000 g | 110 % | zuidvruchten |
Vulling 2
298 st | Appelschijf (1 cm dik) | ||
1.000 g | Appelpoeder | ||
50 g | Kaneel Orenta |
Vulling 3
1.490 g | Maestro Amandelspijs (5 g per stuk) |
Werkwijze
De appelschijven door de appelpoeder met kaneel halen.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rust de bolletjes uitrollen tot een dikte van 3 mm.
De plakjes iets bevochtigen en de appelschijf opleggen.
Een dop spijs in het midden spuiten en het tweede plakje erop leggen.
Strijken met ei of Ovex Liquide.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.
Uitkomst 298 stuks